Dicsőség az Istennek

“Az angyalok fenn az égben, mennyei nagy fényességben, zengették az éneket: dicsőség az Istennek.”

 

A torontói Szent Erzsébet Plébánia több száz embernek ad arra lehetőséget, hogy megélje istenszeretetét. Ezalatt nem csak a szentmiséket értem. A plébánia nagyon befogadó, rengeteg kultúrális rendezvénynek ad helyet. Az itt élő magyarok úszkálhatnak a lehetőségekben, mely programokon vegyenek részt.

 

Decemberben természetesen az adventé volt a főszerep. Négy vasárnap, négy gyertya, négy csoport. Saját kezdeményezésemre kicsit szebbé varázsoltuk ezt a meghitt várkozást. Minden vasárnap más és más csoport képviselői gyújtották meg az oltár előtt elhelyezett, cserkészek által készített koszorú gyertyáit. December 1-jén a Helikon Magyar Gimnázium tanulói olvasták fel Ady Endre Virágos karácsonyi ének című versét, majd énekeltük együtt a Vitnyéd községben felgyűjtött vidám, karácsonyi éneket. December 8-án, a Szent Erzsébet Magyar Iskola képviseletében két angyali kislány énekelte el a “Mennyből az angyal”-t, majd Zydron Veronika igazgató asszony meggyújtotta a második gyertyát. Ezután, decemer 15-én a szentmiséken szolgáló Gaude Kórus éneke tette csodálatossá a várakozást. És végül az utolsó, negyedik gyertyát a ministránsok és az elsőáldozásra készülő gyermekek keltették életre.

December 8-án a mise utáni “Café time” rendszeres beszélgetős, kávézós rendezvény lehetőséget adott Forrai Tamás atyának és az egyházközségi tagoknak, hogy számot vessenek közösségükről. Érdekes és tartalmas beszélgetés volt.

December 14-én este karácsonyi koncertet adott a Scola Kórus. A rossz idő ellenére sokan eljöttek és együtt gyönyörködhettünk a fantasztikus előadásban, melyen díszvendégek is szerepeltek. Decemer 21-én a Pax Romana csoport szervezett karácsonyi műsort. És természetesen a felemelő rendezvényekre és a várakozársa tette fel a koronát az éjféli mise. A szentliturgia előtt a cserkészek hagyományos bölcsőcske műsorát nézhették meg a hívek. A templom megtelt emberekkel, a szívek pedig szeretettel. A mise után nem maradhatott el, a már hagyománnyá vált forraltborozás a templom előtti téren. Akinek pedig nagyon késő volt, másnap, 25-én is részt vehetett az ünnepi misén.

 

A torontói Szent Erzsébet Plébánia nevében kívánok mindenkinek szeretetteljes ünnepeket és boldog, békés új esztendőt!

 

A képeket köszönjük Kralovanszky Balázsnak!

 

  1. december 30. Szolnokiné Jaczkó Xénia